Ga naar de inhoud

Over ons

Gellato label image
Over ons

Toscana IJsmakerij

De eerste vestiging van Toscana IJssalon werd in april 1999 door de familie Lozeman geopend aan de Hoofdstraat 126 in Emmen. Nu alweer een hele poos geleden… Wij hebben inmiddels nu veel meer collega’s. U vindt onze ijssalons in Groningen, Drenthe, Overijssel én Friesland.

Overweegt u ook een ijssalon te starten, of bent u op zoek naar de beste producent en leverancier van ambachtelijk ijs? Neem contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Doe mee

Jouw eigen Toscana ijssalon

Van het initiële plan, en jouw ambitie, naar het daadwerkelijk scheppen van jouw eerste ijsje, het maken van jouw eerst ijscoupe en het serveren van een warme wafel met kersen is natuurlijk wel een uitdaging. Zo is het vinden van een geschikte locatie in een marktgebied dat groot genoeg is voor Toscana IJssalon een pré.

Hoe jouw locatie eruit gaat zien en wat we er met elkaar van gaan en kunnen maken volgt vanzelf, de locatie echter kies je vaak maar één keer, en verplaatst je vanzelfsprekend niet zomaar. En hoe zit het met de concurrentiepositie? Wie verkopen er nog meer schepijs?

Contact

Zo werkt het

De Toscana ijssalon formule

Het idee in jouw hoofd, de plannen die daaruit gesmeed worden en het daadwerkelijk starten met Toscana IJssalon. Hoe gaat dat nu in zijn werk? Binnen de Toscana IJssalon formule is er natuurlijk de nodige expertise op dit gebied. Dit “kunstje” hebben we al vaker gedaan. Het vinden van de juiste locatie is het belangrijkste, de rest…… dat vullen we samen in.

Maar je moet natuurlijk wel begrijpen dat het opzetten van jouw eigen Toscana filiaal een “life changing event” is. Het is een absolute must dat jouw relatie en gezin hier voor de volle 100% achter staan. Er gaat namelijk nogal wat vrije tijd zitten in jouw nieuwe onderneming.

IJsverkoop en meer

Mogelijkheden per locatie

Ons seizoen loopt van begin maart tot eind oktober. In deze 8 maanden verkopen wij ijsjes. De andere 4 maanden zijn wij meestal dicht, al zien wij wel mogelijkheden om onze formule “tijdelijk” qua assortiment uit te breiden zodat we het seizoen kunnen verlengen. Of jouw locatie zich hiervoor leent in van een aantal factoren afhankelijk, ook dit gaan we met elkaar bespreken.

 

Wij helpen je

Ondersteuning van A tot Z

Het openen van een Toscana Ijssalon heeft natuurlijk ook financieel wat voeten in de aarde. Belangrijk is een deel eigen kapitaal. Wij helpen je met het opstellen van een investeringsbegroting en het opstellen van een plan de campagne (een ondernemingsplan). De ondersteuning is van A tot Z, inclusief een inwerkperiode bij een collega naar keuze én vanzelfsprekend ook wanneer jouw Toscana Ijssalon open gaat.

 

“Heerlijk ijs en veel keus, je kan er goed zitten en bij nood kan je gebruik maken van het toilet, ook altijd fijn om te weten.”

Leandra Quevedo Klein Haneveld

“Heerlijk ijs en veel keus, je kan er goed zitten en bij nood kan je gebruik maken van het toilet, ook altijd fijn om te weten.”

Leandra Quevedo Klein Haneveld

Succes & groei

Onze vestigingen

In de afgelopen jaren zijn wij flink gegroeid en hebben we collega’s door héél (Noord) Nederland. Dit is natuurlijk niet zonder reden. IJs = HOT.

Niet iedereen is een geschikte Toscana IJssalon franchise ondernemer. Bij mogelijke interesse screenen wij de kandidaat zorgvuldig en beoordelen wij of de chemie, ambities en visie van de ondernemer(s) in spe passen bij onze formule en collega’s. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Een potentiële kandidaat moet zich hier zelf ook goed in verdiepen en dit onderzoeken, dat doen wij vanzelfsprekend óók! Het traject van kennismaken, onderzoeken, plannen uitwerken en realiseren duurt ongeveer 6 maanden en is sterk afhankelijk van een aantal zaken. Die worden na de eerste en positieve kennismaking in kaart gebracht. Zodoende weten beide partijen wie wat, wanneer moet doen en kunnen we een realistische planning maken richting de opening van jouw Toscana Ijssalon.

Vereisten:

  1. Marktgebied van > 50.000 inwoners, afhankelijk van de concurrentiepositie.
  2. Eigen kapitaal (Eigen vermogen > €40.000), of minimaal 45% van de investering.
  3. Ambitieus en ondernemend.
  4. Teamplayer.

 

Franchiseketen

Toscana Piccolo

Omdat er altijd een mouw aan te passen is….. Uit ervaring is gebleken dat 8 maanden (maart t/m oktober) per jaar soms erg kort kunnen zijn.

Wat nou als: Jouw gekozen locatie zich leent voor de verkoop van ijs, maar eigenlijk nét wat te klein is voor Toscana Ijssalon als complete formule. Het inmiddels al bijna maart is? Je jong bent en wat wil, maar omdat je niet over voldoende eigen vermogen beschikt, een (eenvoudige) financiering niet voor de hand ligt. Je een horeca bedrijf hebt en er iets aan toe wil voegen. Een upgrade in een jouw bestaande formule en/of exploitatie heel goed zou passen en eerst wil zien, dan gaat geloven. Of simpelweg een fantastische locatie hebt maar onvoldoende marktgebied?

 

Schepijs verkoop

Maatwerkoplossingen

Als bovenstaande tekst(en) op jou van toepassing zijn, ….

Toscana Piccolo kan de oplossing bieden. Toscana Piccolo, de naam zegt het al, “kleintje Toscana”, een kleinere ijssalon. Toscana Piccolo kan worden gecombineerd met een bestaand horeca bedrijf of exploitatie. We maken een plan waarin schepijs ruim in het assortiment wordt opgenomen. Plaatsen een schepijs vitrine en zorgen voor een vriesruimte. De vitrine en een deel van de inrichting ademen de sfeer van Toscana Ijssalon, maar doordat je niet de gehele formule gebruikt ben je grotendeels vrij om naar eigen inzicht te handelen en ondernemen. Toscana schepijs wordt toegevoegd aan het bestaande assortiment en de kaart wordt daarmee uitgebreid. Contractueel zijn er dan ook minder verplichtingen. Je tekent voor een afname verplichting, wij voor de lever verplichting. De Toscana piccolo formule mag gebruikt worden zo lang jouw contract duurt.

 

Interesse?